Opis produktu
Najważniejsze korzyści związane ze stosowaniem stymulatora VANADOO to przede wszystkim:
- większy plon podziemnych części użytkowych roślin
- zwiększenie syntezy cukrów
- lepszy jakościowo plon
Wyniki licznych badań pozwoliły dobrze poznać mechanizm działania preparatu, a wdrożenia polowe pokazały jego bardzo wysoką skuteczność w poprawie produktywności i jakości plonu roślin o podziemnych częściach użytkowych.
VANADOO korzystnie wpływa na funkcje fizjologiczne roślin, co zostało potwierdzone zaawansowanymi badaniami na poziomie molekularnym. Badania na poziomie molekularnym pozwoliły na określenie wzrostu aktywności genów które odpowiadają za unikalne funkcje:
- Intensyfikacja produkcji cukrów - dolistna aplikacja VANADOO zwiększa prawie 4 krotnie aktywność genu odpowiedzialnego za produkcję cukrów w liściach.
- Lepszy transport cukrów do organów spichrzowych - w częściach nadziemnych VANADOO intensyfikuje ponad
- 3 krotnie aktywność genu biorącego udział w transporcie cukrów z liści do podziemnych części użytkowych roślin.
- Większe gromadzenie cukrów w organach spichrzowych - w korzeniach VANADOO zwiększa ponad 2,5 krotnie aktywność genu biorącego udział w magazynowaniu cukrów w organach spichrzowych i podziemnych częściach użytkowych.
STOSOWANIE:
- Burak cukrowy
* 2-4 zabiegi
* Dawkowanie 0,25l/ha
- Burak ćwikłowy, cebula, marchew, seler korzeniowy, ziemniak
* 2-3 zabiegi
* Dawkowanie 0,25l/ha
- Rośliny strączkowe
* 2 zabiegi
* Dawkowanie 0,25l/ha
RVS.pl
Szosa Mazowiecka 22,
18-218 Sokoły